Reitti, sarjat ja jänikset

Vuonna 2021 Tampere Maratonilla voi juosta oman maun mukaan varttimaratonin (10,5 km), puolimaratonin tai maratonin. Joukkueille on oma neljän osuuden maratonviesti. Joukkueeseen voi osallistua neljä henkilöä  ja kisata voi myös sekajoukkueena. 

Reitti

Vuodelle 2020 täysin uudistettua kaupunkireittiä on muokattu saamamme juoksijapalautteen ja kisakeskusmuutoksen edellyttämällä tavalla. Reitti on viime vuotta tasaisempi, ja se kulkee ensimmäiseen asvaltilla (~6.5 km) ja osin hiekkaväylillä (~4 km). Reitti on virallisesti tarkastusmitattu.

Yhden lenkin pituus on n. 10,5 km. Lenkki juostaan maratonilla neljä (4) ja puolimaratonilla kaksi (2) kertaa sekä varttimaratonilla yhden (1) kerran. Jokaisella kierroksella käydään lähtö-/ maalialueella. Kaikkien matkojen (myös minimaraton!) lähtö- ja maalialueet sijaitsevat Hatanpään Soutukeskuksella (Hatanpäänkatu 6, Tampere). 

Reitin alkuosa juostaan arboretumin upeassa maisemassa Pyhäjärven rannassa. Sieltä noustaan Ratinan stadionin sivuitse Tammerkosken itärantaa pitkin kohti Ranta-Tampellaa Näsijärven rantaan. Sieltä lasketellaan kosken länsirantaa Laukontorille, josta matka jatkuu Ratinan rantapuiston ja Ratinanrannan kautta takaisin Hatanpäälle.

Turvallisuutesi vuoksi noudata liikennesääntöjä ja järjestäjien ohjeita. Paikoitellen voidaan muun liikenteen sujumiseksi joutua päästämään ajoneuvoja juoksijoiden väliin. Tällöin juoksijoiden on hetkeksi hidastettava vauhtia.

Reitillä on kolme huoltopistettä, joilla tarjotaan juoksijoille urheilujuomaa, vettä, suolakurkkuja ja rusinoita. Reitin varrella on myös WC-palveluita.

Pidätämme oikeuden muutoksiin alla olevassa kartassa näkyviin yksityiskohtiin reitin tarkastusmittaukseen asti. 

Reitin korkeusprofiili

Sarjat

HUOM! Alla olevaan aikatauluun voi tulla vielä muutoksia.

Maraton - lähtöaika 11:00

M/N yleinen, M/N 40, M/N 50, M/N 60

Puolimaraton - lähtöaika 11:20

M/N yleinen, M/N 40, M/N 50, M/N 60

Varttimaraton (10,5 km) - lähtöaika 11:00

Sarjat M/N yleinen

Maraton-viesti​ (4 x 10,5 km) - lähtöaika 11:00

Mini-maraton - lähtöaika 10:00

TARKISTATHAN SARJASI ENNEN JUOKSUN ALKUA – Jälkikäteen korjaamme vain selkeät toimitsijoiden inhimilliset erehdykset, esim. jälki-ilmoittautuminen kirjattu koneelle väärään sarjaan.

Ajantasaisen osallistujaluettelon löydät täältä .

Jänikset

Jänikset auttavat sinua pääsemään maaliin tavoiteajassasi.

Maratonin jänikset tavoittavat aikoja 3:30, 4:00, 4:15, 4:30, 4:45, 5:00 ja 5:30. 

Puolimaratonin jänisten tavoiteajat ovat 1:45, 2:00, 2:15 ja 2:30.

HUOM! Jänikset juoksevat ns. bruttoaikaa eli lähtölaukauksesta maaliin.

Etupyöräilijät

Varttimaratonin, puolimaratonin ja maratonin kärkijuoksijoiden edellä ajavat etupyöräilijät varmistamassa esteettömän kulun. Etupyöräilijät ohittavat muut juoksijat pääsääntöisesti aina vasemmalta eli juoksijat väistävät oikealle.