Reitti, sarjat ja jänikset

Vuonna 2020 Tampere Maratonilla voi juosta oman maun mukaan varttimaratonin (10,5 km), puolimaratonin tai maratonin. Joukkueille on oma neljän osuuden maratonviesti. Joukkueeseen voi osallistua neljä henkilöä  ja kisata voi myös sekajoukkueena. 

Reitti

Vuodelle 2020 täysin uudistettu reitti on nopea ja tasainen ja se kulkee suurimmalta osin asfaltilla. Yhden lenkin pituus on n.10,5 km. Lenkki juostaan maratonilla neljä (4) ja puolimaratonilla kaksi (2) kertaa sekä varttimaratonilla yhden (1) kerran. Jokaisella kierroksella käydään Ratinan stadionilla. 

Tampere Maratonin, puolimaratonin, varttimaratonin sekä viestimaratonin lähtö ja maali sijaitsevat kaikki Tampereen stadionilla Ratinassa. Reitti kulkee kauniissa Tammerkosken rantamaisemassa Ratinasta kohti Ranta-Tampellaa Näsijärven rantaan, josta palataan Finlaysonin ja Amurin kautta kosken länsirantaa Eteläpuistoon ja takaisin Ratinaan.

Suurin osa matkasta juostaan asfaltilla jalkakäytävällä / kevyen liikenteen väylällä. Koskipuiston rannassa, Hämeenpuistossa ja sen läheisyydessä juostaan myös hiekkapohjaista ulkoilureittiä.

Turvallisuutesi vuoksi noudata liikennesääntöjä ja järjestäjien ohjeita. Paikoitellen voidaan muun liikenteen sujumiseksi joutua päästämään ajoneuvoja juoksijoiden väliin. Tällöin juoksijoiden on hetkeksi hidastettava vauhtia.

Reitillä on kolme huoltopistettä, joilla tarjotaan juoksijoille urheilujuomaa, vettä, suolakurkkuja ja rusinoita. Reitin varrella on myös WC-palveluita.

Pidätämme oikeuden muutoksiin alla olevassa kartassa näkyviin yksityiskohtiin reitin tarkastusmittaukseen asti. Reittiin voit tutustua myös katsomalla siitä videon.

Sarjat

Maraton - lähtöaika 11:00

M/N yleinen, M/N 40, M/N 50, M/N 60

Puoli-maraton - lähtöaika 11:20

M/N yleinen, M/N 40, M/N 50, M/N 60

Varttimaraton (10,5 km) - lähtöaika 11:00

Sarajat M/N yleinen

Maraton-viesti​ - lähtöaika 11:00 * 10,5 km

Mini-maraton - lähtöaika 10:00

TARKISTATHAN SARJASI ENNEN JUOKSUN ALKUA – Jälkikäteen korjaamme vain selkeät toimitsijoiden inhimilliset erehdykset, esim. jälki-ilmoittautuminen kirjattu koneelle väärään sarjaan.

Ajantasaisen osallistujaluettelon löydät täältä (LINKKI TULOSSA).

Jänikset

Jänikset auttavat sinua pääsemään maaliin tavoiteajassasi.

Maratonin jänikset tavoittavat aikoja 3:30, 4:00, 4:15, 4:30, 4:45, 5:00 ja 5:30. 

Puolimaratonin jänisten tavoiteajat ovat 1:45, 2:00, 2:15 ja 2:30.

HUOM! Jänikset juoksevat ns. bruttoaiikaa eli lähtölaukauksesta maaliin.

Etupyöräilijät

Varttimaratonin, puolimaratonin ja maratonin kärkijuoksijoiden edellä ajavat etupyöräilijät varmistamassa esteettömän kulun. Etupyöräilijät ohittavat muut juoksijat pääsääntöisesti aina vasemmalta eli juoksijat väistävät oikealle.