Reitti

Olemme muokanneet pari vuotta sitten täysin uudistamaamme uutta kaupunkireittiä juoksijapalautteiden ja kaupungin muuttuvien liikennejärjestelyiden edellyttämällä tavalla. Reitti  kulkee enimmäkseen asvaltilla (~7 km) ja osin hiekkaväylillä (~3.5 km). Reitti tullaan jälleen virallisesti tarkastusmittaamaan ennen tapahtumaa.

Yhden lenkin pituus on n. 10,5 km. Lenkki juostaan maratonilla neljä (4) ja puolimaratonilla kaksi (2) kertaa sekä varttimaratonilla yhden (1) kerran. Jokaisella kierroksella käydään lähtö-/ maalialueella. Kaikkien matkojen (myös minimaraton!) lähtö- ja maalialueet sijaitsevat Tampereen Stadionilla Ratinassa (Ratinan rantatie 1, Tampere). 

Lähdöstä stadionilta noustaan Tammerkosken itärantaa pitkin kohti Ranta-Tampellaa Näsijärven rantaan. Sieltä lasketellaan kosken länsirantaa Laukontorille, josta matka jatkuu Ratinan rantapuiston ja Ratinanrannan kautta arboretumin upeisiin maisemiin Pyhäjärven rantaan ja sieltä takaisin stadionille. Reitillä on korkeuseroa noin 21 metriä.

Turvallisuutesi vuoksi noudata liikennesääntöjä ja järjestäjien ohjeita. Paikoitellen voidaan muun liikenteen sujumiseksi joutua päästämään ajoneuvoja juoksijoiden väliin. Tällöin juoksijoiden on hetkeksi hidastettava vauhtia.

Reitillä on tasaisin välimatkoin kolme (3) huoltopistettä. Reitin varrella on myös WC-palveluita huoltopisteiden yhteydessä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin alla olevassa kartassa näkyviin yksityiskohtiin reitin tarkastusmittaukseen asti. 

Ohje reittikartan käyttöön

Reittianimaatio alkaa kartan keskeltä klikkaamalla, minkä jälkeen oikeasta yläkulmasta reitin saa koko näytön -tilaan. Display-valikosta voi valita kartalla näkyvät kohteet tai piilottaa ne. Menu-valikosta näkyville saa reitin korkeusprofiilin tai reitin voi ladata GPS-rannetietokoneeseen sopivassa tiedostoformaatissa. Oikeasta alakulmasta pääsee tarkastelemaan reittiä plotaroute.com -sivustolle. 

Reitin korkeusprofiili

Entistä tasaisemman reittimme profiiliin voit tutustua tarkemmin alla olevasta tiedostosta. Vuoden 2023 reitin korkeusprofiili ei ole olennaisesti muuttunut edellisestä vuodesta.

Reitin tarkistusmittaus

Tampere Maratonin 2023 reitti on virallisesti tarkastusmitattu. Alla on linkki mittausdokumentaatioihin.