Reitti

Vuodelle 2020 täysin uudistettua kaupunkireittiä on muokattu saamamme juoksijapalautteen ja kisakeskusmuutoksen edellyttämällä tavalla. Reitti on viime vuotta tasaisempi, ja se kulkee enimmäkseen asvaltilla (~6.5 km) ja osin hiekkaväylillä (~4 km). Reitti on virallisesti tarkastusmitattu.

Yhden lenkin pituus on n. 10,5 km. Lenkki juostaan maratonilla neljä (4) ja puolimaratonilla kaksi (2) kertaa sekä varttimaratonilla yhden (1) kerran. Jokaisella kierroksella käydään lähtö-/ maalialueella. Kaikkien matkojen (myös minimaraton!) lähtö- ja maalialueet sijaitsevat Hatanpään Soutukeskuksella (Hatanpäänkatu 6, Tampere). 

Reitin alkuosa juostaan arboretumin upeassa maisemassa Pyhäjärven rannassa. Sieltä noustaan Ratinan stadionin sivuitse Tammerkosken itärantaa pitkin kohti Ranta-Tampellaa Näsijärven rantaan. Sieltä lasketellaan kosken länsirantaa Laukontorille, josta matka jatkuu Ratinan rantapuiston ja Ratinanrannan kautta takaisin Hatanpäälle. Reitillä on korkeuseroa noin 21 metriä.

Turvallisuutesi vuoksi noudata liikennesääntöjä ja järjestäjien ohjeita. Paikoitellen voidaan muun liikenteen sujumiseksi joutua päästämään ajoneuvoja juoksijoiden väliin. Tällöin juoksijoiden on hetkeksi hidastettava vauhtia.

Reitillä on kolme huoltopistettä 3.1 km, 6.4 km ja 10.5 km -kohdilla. Huoltopisteillä tarjotaan juoksijoille urheilujuomaa, vettä, suolakurkkuja ja rusinoita. Reitin varrella on myös WC-palveluita huoltopisteiden yhteydessä.

Ohje reittikartan käyttöön

Reittianimaatio alkaa kartan keskeltä klikkaamalla, minkä jälkeen oikeasta yläkulmasta reitin saa koko näytön -tilaan. Display-valikosta voi valita kartalla näkyvät kohteet tai piilottaa ne. Menu-valikosta näkyville saa reitin korkeusprofiilin tai reitin voi ladata GPS-rannetietokoneeseen sopivassa tiedostoformaatissa. Oikeasta alakulmasta pääsee tarkastelemaan reittiä plotaroute.com -sivustolle. 

Lisäksi sivustolta löytyy viime vuoden reitti nimellä "Tampere Marathon 2020 Route", jonka kokonaisnousuksi sivusto ilmoittaa noin 50 metriä per kierros. Tämän vuoden reitillä vastaava lukema on 37 metriä, joten reittiä voi todellakin luonnehtia entistä tasaisemmaksi ja nopeammaksi. Reitistä tehtyyn korkeusprofiiliin voi tutustua tarkemmin myös alla.

Reitin korkeusprofiili

Entistä tasaisemman reittimme profiiliin voit tutustua tarkemmin:

Reitin tarkistusmittaus

Tampere Maratonin 2021 reitti on virallisesti tarkastusmitattu torstaina 2.9.2021. Ohessa on mittauspöytäkirja liitteineen sekä IAAF-sertifikaatti.